Het Bestuur

Het bestuur van CVEG bestaat uit

Hans Schaaij (voorzitter)

LinkedIn

Zie ook: Wij maken allemaal deel uit van één geheel

Marja van Bergen (Penningmeester)

Marja van Bergen

Al jong moest de het bedrijf in de textielsector (productie in vele landen) van mijn vader overnemen. Ik heb daar een aantal jaren in gefunctioneerd. Tot ik zag dat dit niet bij mij paste; voornamelijk de werkomstandigheden in de verschillende productielanden stuitten mij tegen de borst. Ik heb het bedrijf verkocht en ben me bezig gaan houdenmet import van teakhouten meubelen van Indonesië naar Fuertaventura. Ik had daar een winkel in woninginrichting. De leiding was in handen van mijn medewerkers. Ik geloof tot op de dag van vandaag in zelfsturende teams. Mijn taak was het de inkoop in te vullen. Daarvoor reisde ik over de hele wereld.

Ik ben in vele culturen geweest, heb daar gewoond of was er veel bij vrienden. De manier waarop wij hier in het westen leven is daar onbekend. Natuurlijk heeft iedere cultuur voor en tegens, maar de wijze waarop mensen voor elkaar zorgen zijn we hier vergeten.

17 jaar geleden wilde ik al een leefgemeenschap gebaseerd op goede voeding en zorg voor elkaar opzetten in Frankrijk. Frankrijk is een moeilijk land om iets “alternatiefs” op te zetten.

Paarden zijn altijd mijn hobby geweest, ook daar heb ik me in Nederland mee bezig gehouden. Paardenmelk werkt uitstekend om bijwerkingen van chemokuren te verminderen bijvoorbeeld. Dat was in Frankrijk al helemaal een no go.

Toen werd ik gewezen op een ecoproject in Overbetuwe waar ik me bij heb aangesloten. De zorg in project ingebed trekt me. Ik ben daarom, omdat ik dan ook alle ins en outs wil weten een opleiding in de zorg gestart.

Marja van Bergen

 

Colinda Diesveld (Secretaris)