Over jou

Wie ben jij? Wat wil jij?

Heb jij altijd al een impact op de samenleving willen hebben?

Ben jij al tijden op zoek naar mensen met dezelfde denkbeelden als jij?

Wilde jij de wereld, samenwerkend met gelijkgestemden, altijd al verbeteren?

Wil jij er onzelfzuchtig voor anderen zijn? Is jouw uitgangspunt in dit leven “niet hebben maar geven?“

Jij vindt de maatschappij teveel gericht op het individu. Het “samen” wordt verdrongen en dat wil jij helpen terugbrengen. Jij woont het liefst in een omgeving die zo is ingericht dat je het “samen” weer kunt (be)leven.

Jij vindt het normaal om voor de mensen om je heen te zorgen. Gewoon nabuurschap met naar een paar mensen misschien een taak als mantelzorger. Voor zover jij dat kunt dragen, want natuurlijk wanneer jij een fulltime baan hebt; sta je wat betreft beschikbare tijd anders in het leven dan wanneer je geen vaste baan hebt.

We doen het dan ook samen, je staat er niet alleen voor. Wij noemen jou een drager. De groep, alle dragers tezamen, dragen de vragers, jij bent onderdeel van die groep.

Heb jij zorg nodig? Dan noemen wij jou een vrager. Met vragen is niets mis, afhankelijk van de zorg die je nodig hebt kan jij op andere terreinen een steentje bijdragen.

Jij neemt jouw verantwoordelijkheid binnen de groep zoals iedereen dat doet, vragers en dragers. Jij begrijpt dat je er niet alleen voor staat, binnen de groep wonen er vier maal meer dragers dan vragers, er is evenwicht, niemand wordt teveel belast.

Ook jij bent een individu, terwijl je misschien onderdeel bent van een gezin, of je woont samen. Binnen jouw gezin kan sprake zijn van een lid die zorg nodig heeft. Samen zorgen we voor haar of hem. Het gezin staat er niet alleen voor. Als individu is een stukje privé voor jou belangrijk. Ieder huishouden heeft bij ons zijn eigen voordeur. Die kan je dichtrekken wanneer jij dat nodig acht. Privacy is belangrijk, voor ieder mens.

Jij begeeft je graag onder de mensen op momenten dat jou dat schikt. Er is een gemeenschappelijke woonkamer en keuken waar we samen kunnen eten. Er is een wasserette waar je je medebewoners ontmoet. Je houdt van de natuur en wilt misschien bijdragen aan het onderhoud. Rondom de woonunits is heel veel groen. Daar kan je je terugtrekken, maar daar wil je ook ontmoeten.

Denk jij dat je iemand bent als boven omschreven? Dan pas je bij ons. We maken graag spoed kennis.